Pšeničná grahamová

Pšeničná grahamová mouka je vyrobena z celozrnné mouky se zvýšeným podílem mletých otrub (vnější obal zrna). Výrobky z ní mají sladší chuť nežli z klasické celozrnné mouky a je vhodná zvláště k pečení tmavého chleba. Vláknina obsažená v otrubách podporuje trávení.

Pečivo z této mouky je jemné a lehké. V zrně pšenice je 1,5 – 3 % tuků a přibližně stejné množství (1,4 – 3 %) minerálních látek, které se stejně jako vitamíny nacházejí zejména v klíčku a v obalové vrstvě. Jelikož naše celozrnná mouka je mletá na kamenném mlýnu, všechny důležité látky v mouce zůstávají, jelikož obalová vrstva ani klíček nejsou odstraněny a mlety společně se zrnem. Celozrnnou moukou lze nahradit klasickou bílou, při zadělávání těsta je ale většinou potřeba více tekutiny a o něco více kypřidla.

Specifikace mouky:
Energetická hodnota ve 100 g výrobku 1280 kj.
bílkoviny 9,8 g
sacharidy 63,3 g
tuky 1,4 g


Objednat