Žitná mouka je základní složkou chleba, perníků a perníkových produktů, je také využívána na přípravu těstovin. Nutriční hodnota žita je velmi vysoká. Obilky obsahují vlákninu a pestrou škálu minerálních látek (draslík, fosfor, železo, síru, fluor a další). Žitná mouka obsahuje dostatek lepku na přípravu vhodného chlebového těsta. Pečivo z této mouky je poněkud hutnější, těžší, ale díky obsahu vlákniny nejpříznivější pro organismus.
Jelikož se jedná o mouku mletou z našeho zrní, je tato mouka v BIO kvalitě.
Specifikace mouky:
Energetická hodnota ve 100 g výrobku 1372 kj.
bílkoviny 9,5 g
sacharidy 72,3 g
tuky 1,5 g
Vhodné na: chleby, perníky, perníkové produkty, těstoviny ...
Web spravuje Krišnův dvůr | Všechna práva vyhrazena | © 1994 - 2022